28.100 euro voor Chacco-Blue-merrieveulen uit halfzus Explosion W

“Wat was het een fantastische veiling afgelopen maandagavond”, is de eerste reactie van Sjaak van der Lei op de Olympic Genes Auction. Dertien van de veertien veulens zijn verkocht. De veilingtopper werd het merrieveulen van Chacco-Blue uit de halfzus van Olympisch kampioen Explosion W. Zij vertrekt voor € 28.100,- naar Polen.

Deze zelfde Poolse klant kocht ook het merrieveulen van Chacco-Blue uit de moederlijn van United Touch S en Olympisch kampioen Classic Touch. Dit veulen vertrekt voor € 27.100,-. En het merrieveulen van Carthago Z uit de kleindochter van Jubilee gaat eveneens naar Polen. Zij bracht € 20.100,- op.

Andere topprijzen werden betaald voor het merrieveulen uit de lijn van Sea Coast Ferly, Narcotique de Muze II en Qerly Chin. Deze dochter van Chacco-Blue bracht € 22.000,- op en gaat naar België. De dracht van Chacco-Blue uit de dochter van de Olympische Dubai du Cedre werd afgeslagen voor € 19.000,-.

“We hebben nieuwe klanten mogen verwelkomen, maar ook onze vaste klanten wisten opnieuw te investeren in fantastische (merrie)veulens en embryo’s. Zonder onze trouwe fokkers is het niet mogelijk om zo’n veiling te organiseren, wij zijn ze dan ook zeer dankbaar voor het vertrouwen. De veulens en embryo’s komen allemaal op fantastische plaatsen terecht en wij wensen de kopers dan ook heel veel succes”, besluit Sjaak van der Lei.